Álmatlanság: miben áll, hogyan gyógyítsuk?

Az alvás az élet egy szabályos, cirkadián (a nappal és éjszaka váltakozása), ciklikus időszaki jelensége. Az álmatlanság az alvás időtartamának és minőségének zavara, amely súlyos, sokszor visszafordíthatatlan károkat okoz a fizikai és szomatikus funkciókban.

A melatonin nem altató, nincs gyógyszeres hatása az alvás minőségére vagy időtartamára.

Központi hatása, a hormonális ciklus újraszinkronizálása révén helyreállítja az ifjúkoréhoz hasonló, fiziológiás pihenés rendjét.

Az álom pihentető, erősítő hatása nem csak tartamától, de a minőségétől is függ. Az egészséges álom jellemzője, hogy egy R.E.M. (gyors szemmozgásos) szakasszal kezdődik.

Ha az alvás zavart, mint a patológiás öregedés során, a R.E.M. fázis eltűnik. Közismert, hogy minden hormon a nap 24 óráján belül ciklusokat követ, ez azonban számos tényező, mint a stressz, a szorongás, a betegségek, a jet-lag stb. miatt rendezetlenné válhat.

A melatonin az ifjúkor pihenési folyamatát hozza vissza, R.E.M.-fázissal, amely tökéletesen helyreállítja a test fizikai és mentális erőnlétét.

Az álmatlanság kezelésének végén helyre kell állítani az alvás periodikusságát és minőségét, amit csak a melatonin képes biztosítani. Amint a melatonin fokozatosan helyreállítja a hormonális ciklust, a tobozmirigy védő tevékenységén keresztül a pozitív hatás is egyre növekvő mértékben jelentkezik, az egészséges és mély álom helyreállításával, tekintet nélkül annak időtartamára.

Bizonyított továbbá, hogy az alvás hat az immunvédekezésre, amikor a szorongás és a stressz immuno-szupressziót gerjeszt. A cinkkel kombinált melatonin nem csak az alvást, de az immunvédelmet is gyorsabban helyreállítja, mint bármilyen létező gyógyszer, ugyanakkor egyáltalán nincs mellékhatása.

Ezekre az esetekre dolgoztuk ki a Key Melatonin Night receptúráját.


International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin