Mi a melatonin?

A melatonin meghatározása és magyarázata

A melatonin természetes anyag, a tobozmirigy (epifízis) termeli, minden élő szervezetben megtalálható.

A melatonin "intelligens" molekula, funkciója összetett, szelektív módon, vagyis csak akkor és ott működik, ahol szükség van rá.

Olyan anyag, amelynek semmiféle ellenjavallata, sem mellékhatása nincs.

A legjobb melatonin növényi eredetű, a kakaóból vonják ki.

Közvetlenül az alvásra hat. Természetes anyag, amely biztonságos módon meghatározza az ébrenlét-alvás ciklust.

Mindig lefekvés előtt fél órával kell bevenni, lehetőleg ugyanabban az időben, hogy az egyéni cirkadián ciklus helyreálljon (esténként 1 tabletta).

A melatonin közvetlenül a tobozmirigyre hat, fenntartja ennek hatékonyságát, és megóvja az öregedéstől. A tobozmirigy egy apró szerv, az agyalapnál helyezkedik el, amely egy komplex csatlakozó hálózaton át a neuroendokrin-hormonális és idegrendszerhez kapcsolódik.

Bizonyossággal állíthatjuk, hogy a tobozmirigy (epifízis) a kulcs az öregedés megértéséhez, hiszen ez vezérli születésünktől halálunkig a hormonszintek mindennapi változásait (cirkadián ciklus), ezek pedig szervezetünk minden funkcióját szabályozzák.

Kétségen kívül bizonyított tény, hogy a melatonin javítja az immunrendszer hatékonyságát, növeli a természetes védekezést, és megóv a betegségektől általában (influenza, megfázás, stb.), különösen pedig az öregedés jellegzetes megbetegedéseitől, mint a rák, szív- és érrendszeri betegségek, autoimmun betegségek.


International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin