1. Mert GMP módszerrel készült

2. Mert a kakaóból vonják ki
A melatonin a tobozmirigy által kiválasztott aminosav.
Triptofánként jelenik meg, és a testhőmérséklet, valamint a fényviszonyok változásával nappal szerotoninná, sötétben pedig melatoninná alakul át. Így tehát, ha a szerotoninban gazdag kakaóból vonják ki, jobb a minősége.

3. Mert cink-orotátot tartalmaz.
... Szeretnék feltenni egy kérdést, a melatonin és cink párosításáról. Miért választottad ezt a kombinációt?

- Ugyanabban az időben, amikor a melatoninnal kapcsolatos kutatásokat végeztem, az anconai INRCA (Nino Masera Gerontológiai Kutatóintézet) kutatói, Nicola Fabris, Eugenio Mocchegiani és kollégái, évek óta a cink immunostimuláns és öregedésgátló hatásának tanulmányozásával foglalkoztak, és az öregedés eredetére és lefolyására vonatkozó elméletük keretében kutatást végeztek AIDS-betegeken. Ekkor született azt a rendkívüli felfedezésük, hogy a cink, szájon át adagolva, képes megelőzni az az erősen immungyenge AIDS-betegeket tévedhetetlenül megtámadó, úgynevezett kísérő betegségek (vírusos, gombás, bakteriális és parazitafertőzések) nagy részét. Ezeket a fontos eredményeket orvosi szaklapok publikálták: a Journal of the American Medical Association (JAMA) 1988-ban, a Journal of Nutrition pedig 2000-ben.

A következtetés logikusan adódott : a cink képes megelőzni az AIDS kísérő betegségeit, hát a melatonin?

A kilencvenes évek első felében mind én magam, mind mások tanulmányokat végeztünk, melyeket később a szaklapok közöltek, ezek során megfigyeltük, hogy a melatonin önmagában képes helyreállítani a cink szintjét idős állatok vérében. Ebből világosan következik, hogy van közvetlen kapcsolat a cink és a melatonin között, és hogy ezek hatása szinergikus az immunvédelem helyreállításában az öregedés során! Ismeretes ugyanis, hogy a cinkhiány az öregedés biztos paramétere (az évek során folyamatosan csökken a szintje).

Ezeknek a lelkesítő kísérleti és klinikai eredményeknek az alapján, amelyek szerint a cink és a melatonin segítségével az immunvédelem gyorsan helyreállítható, áttértem a melatonin és cink összepárosításának kidolgozására.

A következő szakaszban, amikor a melatonint a cink egy szerves vegyületével,a cink-orotáttal társítottam(melynek előnye, hogy jobban felszívódik a szerves folyamatokban, hiszen a cink több mint kétszáz enzim részét képezi), a klinikai tesztek szakaszában, az afrikai AIDS-betegekben találtam meg az ideális teret a két, nem toxikus és mellékhatásokkal nem járó elem társításának értékelésére, figyelemmel az afrikai lakosság rendkívüli szegénységére is, mivel a melatonin ára alacsony."

(Idézet Prof. Walter Pierpaoli és Pippo Zapulla "Centoventi e passa, di media" című könyvéből)

International Web Site of Melatonine are: Key Melatonin